Nieuws

30/10/2017

Omroep Brabant maakt opnames in afdeling EMB

Omroep Brabant maakt opnames in afdeling EMB

In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat de komende jaren de financiering van het onderwijs op scholen voor leerlingen met Ernstig Meervoudige Beperkingen (EMB) een stuk eenvoudiger wordt. Dat maakt dat deze groep kwetsbare leerlingen weer volwaardig de kans krijgt zich te ontplooien, net zoals ieder ander kind. En dat wij ons als school kunnen concentreren op waar het echt om gaat: onderwijs geven.

Het is in het land opgevallen dat een relatief kleine doelgroep (er zijn ongeveer 2500 leerlingen EMB in Nederland) het regeerakkoord heeft gehaald en dat een enkele school hiertoe de initiatieven kan ondernemen. Op zaterdag 14 oktober zond RTL Nieuws hierover al een nieuwsitem uit dat bij ons op school was opgenomen.

Uitzendingen Omroep Brabant

Om dezelfde reden dat RTL Nieuws een reportage bij ons maakte, was Omroep Brabant op dinsdag 24 oktober op bezoek. Het betrof de uitzending van het ochtendprogramma Wakker! Het programma Wakker! wordt tegelijkertijd uitgezonden op radio, tv en internet. Om 7.50 uur en om 8.50 uur waren live-reportages uitgezonden over hetzelfde thema. Er werd gefilmd in de klas EMB 3, van leerkracht Marloes Oudejans. In de reportages werden mevrouw Imke Denissen, moeder van leerling Suze, en Harry Hoekjen geïnterviewd.