Nieuws

16/04/2018

Prachtige kunstwerken verbeelden gedicht

Prachtige kunstwerken verbeelden gedicht

Om stil van te worden, zo indrukwekkend zijn de prachtige kunstwerken die Evelien (17 jaar) en Nina (16 jaar) hebben gemaakt voor het vak ‘kunstvakken’. Een gedicht vormde de basis, dat was de opdracht.

Dik boek

Nina: “Mijn gedicht gaat over hoe een boek dikker wordt als je het vaker leest. Je stopt er herinneringen en gevoelens in. Dat heb ik letterlijk genomen; op bijna elke pagina van een dik boek heb ik iets toegevoegd, zoals tekeningen, bladeren, knipsels, fragmenten van het gedicht. Ik heb er drie weken lang iedere dag aan gewerkt en maakte iets dat goed paste bij mijn dag.”

Geven en nemen

Evelien: “Mijn gedicht gaat over het universum; hoe het dingen van je afneemt maar je ook veel teruggeeft. Iedereen maakt namelijk vervelende dingen mee, maar daar leer je ook weer van. Ik heb daar een schilderij bij gemaakt van een vrouw in een yogapose op een koord. Ze heeft een open houding en is in balans. Met geel als warme kleur en blauw voor de lucht. Het koord benadrukt de balans nog eens extra.”

 

Geslaagd

Evelien en Nina zijn in hun vrije tijd vaker met kunst en creativiteit bezig. “We zijn allebei veel bezig met de wereld en hoe je dat kunt uitbeelden.” Het resultaat is er naar. De werken zijn zo mooi dat ze staan tentoongesteld in een vitrine in school. En ja, de dames zijn beide geslaagd voor de opdracht.