Nieuws

20/12/2017

Beleefd zijn, rekenen en verkopen in de kerstkraam

Beleefd zijn, rekenen en verkopen in de kerstkraam

“Kérstspullen! Voor internetprijzééén!!” Timo en Tim doen er alles aan om de kraam met kerstversiering bij de entree van de school onder de aandacht te brengen. Er hangt reclame bij de ingang en in de gangen van de school. En ze maken een praatje met iedereen die voorbij komt.

Zelfgemaakte versiering

In de kraam staat zelfgemaakte kerstversiering: groene, houten dennenbomen, kaarsjes met mooie teksten, versierde dennenappels, kaarsenhouders… Gemaakt door leerlingen bij de vakken Crea en Houtbewerking. De kunstwerken van Timo en Tim staan er ook bij. Iedere drie kwartier nemen andere leerlingen achter de kraam plaats om de verkoop in goede banen te leiden.

Vertel het aan iedereen!

“Ik doe dit nu voor de vierde keer”, vertelt Timo. “In het begin wist ik niet zo goed wat ik tegen klanten moest zeggen, je moet beleefd zijn. Maar nu gaat het steeds beter. Gelukkig kan ik goed rekenen, dat maakt het gemakkelijk met geld om te gaan.”

Een klant vraagt naar de mooie kaarsenstandaard met tekst die ze gisteren heeft zien staan. Die blijkt al verkocht. “Heel even wachten dames, dan gaan we kopje onder”, zegt Tim, terwijl hij onder het tafelkleed verdwijnt om de voorraad te bekijken.  Helaas…“Maar we hebben heel veel andere mooie kerstversiering, vanaf 50 cent. Vertel dat maar aan iedereen die je tegenkomt!”, schalt Tim nog een keer rond.

De kerstkraam is deze week nog te bezoeken op woensdag 20 december van 9.00 tot 12.45 en donderdag 21 december van 9.00 tot 15.15 uur.