Nieuws

05/01/2021

De bieb, nu georganiseerd!

De bieb, nu georganiseerd!

Sinds september zijn we bezig geweest met het reorganiseren van de bieb, omdat de structuur miste en er niet altijd iemand aanwezig was. Hierdoor werden steeds boeken meegenomen en op verkeerde plekken teruggezet, waardoor ook het systeem een rommeltje werd. We hebben met het VSO en VMBO onze schouders eronder gezet!

We nemen met enkele VMBO-klassen en VSO-klassen de verantwoordelijkheid van de bieb op ons. Dit wordt gekoppeld aan de vakken baliemedewerker (VSO) en Economie & Ondernemen, secretarieel (VMBO), waardoor we de praktijk kunnen oefenen en een beter beeld hebben van wat ons te wachten staat.

Vanuit De Vreedzame School wordt gewerkt met commissies, dit hebben we ook toegepast in de vorm van een biebcommissie. Deze bestaat uit Myrthe (VSO), Anne (VMBO 4GL) en Shana (VMBO 3GL). Zij nemen de leiding en regelen alles wat er moet gebeuren, zo hebben zij al de takenlijst/map verbeterd, een sleutelkastje geregeld  in samenwerking met de bibliotheekmedewerkster (zodat de bieb op slot kan) en gezorgd dat de ICT-beleidsmedewerker een snellere computer in de bieb heeft geplaatst. De biebcommissie communiceert de veranderingen die in de bieb plaatsvinden terug naar de eigen klas. Daarnaast hebben we voor openingstijden gezorgd, zodat er overzicht is.

Hiermee kunnen we ook praktijkervaring opdoen, ter voorbereiding op het examen en de toekomst. Voor sommige leerlingen is het af en toe lastig, buiten hun comfortzone, doordat we werken in tweetallen wordt er meer zelfvertrouwen gecreëerd.

De afgelopen maanden hebben we gezien dat er veel vooruitgang is geboekt, waar we trots op zijn! Op naar veel moois in het nieuwe jaar ???? Fijne feestdagen en veel leesplezier!

Geschreven door: VMBO 4GL