Nieuws

26/02/2018

EMB afdeling in sprookjesachtige sferen

EMB afdeling in sprookjesachtige sferen

In februari en maart worden de activiteiten in de EMB-groepen gekoppeld aan het thema sprookjes. Bijvoorbeeld: sprookjesmemory of een boekje voorlezen waarbij het verhaal ondersteund wordt met gebaren en bijpassende materialen.

Aan het eind van de week komen we voor de weekafsluiting met 2 klassen bij elkaar. We zitten in een grote kring en beginnen met het zingen van het volgende liedje: ‘Hallo, hallo, wat fijn, om deze middag bij elkaar te zijn. We gaan zingen en ook springen, tralala tralala tralala.

Vliegend tapijt!

Tijdens het zingen van dit lied komt een begeleider rond met een grote koffer en de belletjes. In de koffer zitten materialen ‘verstopt’ die aansluiten bij het thema. Nadat de koffer de kring rond is geweest wordt er gekeken wat er in zit. Voor dit thema zitten in de koffer rode schoentjes en een tapijt, een vliegend tapijt!

Eerst wordt er rond gegaan met de rode schoentjes. De schoentjes dansen over de benen van de kinderen. Nadat de dansende schoentjes rond zijn gegaan mogen de kinderen nog een rondje ‘vliegen’ op het vliegend tapijt. Op de achtergrond speelt de muziek van de Fakir.

Afsluitliedje

Wanneer iedereen genoten heeft van de activiteit zingen we gezamenlijk het afsluitliedje.

Dat was het weer, dat was het weer, dat was het voor vandaag. 

Dat was het weer, dat was het weer, we deden het zo graag.

Prettig weekend allemaal, tot de volgende keer.

Dag, dag, dag tot de volgende keer, dan zijn we er weer. Tot ziens!