Groepsleraar EMB (ernstig meervoudige beperking, LC-functie)

Benoemingsomvang          Fulltime, parttime is bespreekbaar

Aanvang                                1 augustus 2023

De afdeling EMB biedt onderwijs aan circa 70 leerlingen in de leeftijd van 4 -20 jaar, zij zijn komend schooljaar verdeeld over 10 groepen. De afdeling telt ongeveer 40 medewerkers. Bij alle leerlingen is sprake van een grote zorgvraag. Het zijn leerlingen die vanwege een zeer ernstige functionele beperking behoefte hebben aan specialistische ondersteuning bij het leren en ontwikkelen op school. Veel EMB-leerlingen hebben één-op-één hulp nodig om tegemoet te komen aan al hun ontwikkelingsvragen. Leerdoelen stellen voor deze leerlingen zit soms in hele kleine dingen. Het ontwikkelen van zelfredzaamheid is daarbij erg belangrijk. Je voelt je als leraar thuis in een omgeving waar met hart en ziel gewerkt wordt aan gespecialiseerd (voortgezet) onderwijs voor leerlingen met een zeer ernstig meervoudige beperking. Je krijgt energie van de samenwerking met (onderwijs)specialisten, om een goed passend onderwijsaanbod realiseren. Je bent in staat ‘door de handicap heen te kijken’ en ziet het kind met zijn/haar ontwikkelingsmogelijkheden.

Je gaat binnen de gehele afdeling aan de slag om diverse collega’s te vervangen als ze gepland of ongepland verlof hebben of als ze uitgeroosterd zijn voor de uitvoering van specifieke taken. Daarnaast kun je ook in een vaste groep geplaatst worden. Door in het begin breed binnen de afdeling werkzaam te zijn, leer je snel veel leerlingen en groepen kennen.

Wat vragen we?

  • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met de EMB doelgroep;
  • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
  • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
  • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
  • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
  • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.

 

Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

 

  • een tijdelijke benoeming voor de duur van één jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden;
  • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal LC, maximaal €5329,- op fulltime basis).
  • Ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.

 

Informatie:

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met een van onderstaande personen via 013-5398850.

Maaike van Twist                 Schoolleider afdeling EMB

Arjen Vredeveld                   HRM-adviseur

 

Interesse?

Reageren kan door motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2023-13-EMB. Als je parttime wil werken, lezen we graag in jouw brief op welke dagen je beschikbaar bent.

 

Zodra we jouw sollicitatie ontvangen hebben, nemen we contact met je op.