Groepsleraar leerjaar 5/6/7/8 uitstroomprofiel Dagbesteding (LC-functie)

Groep                              5/6/7/8

Werkdagen                     dinsdag t/m vrijdag       (ook als je minder beschikbaar bent, kun je reageren)

Benoemingsomvang      0,8

Aanvang                          uiterlijk 1 januari 2024

In groep Zeester bieden we onderwijs aan leerlingen van leerjaar 5/6/7/8 , in de leeftijd 9 t/m 11 jaar. Gemiddeld zitten er 8-10 zeer moeilijk lerende kinderen in deze groep, met het uitstroomprofiel dagbesteding.

De leerlingen uit deze groep hebben een (lichte tot matige) verstandelijke beperking, vaak in combinatie met andere bijkomende beperkingen. Deze bijkomende beperkingen kunnen lichamelijk, zintuiglijk en/of psychosociaal van aard zijn. Naast de individuele verschillen tussen de leerlingen, bestaan er gemeenschappelijke kenmerken, namelijk de grote mate van afhankelijkheid van intensieve zorg en begeleiding op verschillende ontwikkelingsgebieden gedurende de dag.

Met het onderwijs aan deze groep willen we zo optimaal mogelijk tegemoet komen aan hun diverse en complexe ondersteuningsbehoeften. Hierbij staan naast de didactische vaardigheden, de ontwikkeling en ondersteuning van zelfredzaamheid, functionele, communicatieve en sociale vaardigheden centraal. Dit doen we aan de hand van methodes zoals Lezen moet je doen! (pictolezen), Veilig Leren Lezen en Rekenboog. Ook bieden we concepten van basale stimulatie, beleven in muziek, sherborne en zintuigactivering (snoezelen aan. Daarnaast staat er elke 7 weken een thema centraal, zodat de leerlingen middels een rijk aanbod kunnen ontwikkelen op basis van hun mogelijkheden en interesses.

We volgen de leerlingen door middel van doelgerichte observaties. Hierbij maken we gebruik van de CED Plancius-en ZML-leerlijnen. Iedere leerling volgt zijn eigen ontwikkelingslijn.

In groep Zeester maken we onder andere gebruik van ondersteunende gebaren, bieden we duidelijkheid en structuur en is het dagprogramma gevisualiseerd met concrete verwijzers en pictogrammen. Naast een duidelijk programma met vaste routines hebben deze leerlingen veel behoefte aan spel, bewegen en (zintuiglijk) ervaren om tot leren te komen.

Gezien de kwetsbare doelgroep is het van belang om een veilige en warme omgeving te creëren waar de leerlingen tot ontwikkeling kunnen komen. Door de diversiteit van leerlingen is het van belang dat je kunt differentiëren, buiten de reguliere kaders kan denken en dat je flexibel bent. Je komt terecht in een hardwerkend en gezellig team.

Wat vragen we?

  • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met de doelgroep;
  • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
  • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
  • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
  • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
  • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
  • je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.


Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

  • een tijdelijke benoeming voor de duur van één jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden;
  • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal LC, maximaal €5862,- op fulltime basis);
  • ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.

Informatie:

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met een van onderstaande personen via 013-5398850.

Moniek Huijbregts                       Schoolleider afdeling SO

Arjen Vredeveld                           HRM-adviseur

 

Interesse?

Reageren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2023-23-SO-D.

Zodra we jouw sollicitatie ontvangen, nemen we contact met je op.

 

Het is prettig als je in jouw reactie vermeldt wat jouw gewenste werkdagen zijn.