Nieuws

05/04/2019

Jury prijst gedicht Amy

Jury prijst gedicht Amy

“Ik vond dit een mooi klassiek gedicht. Je beschrijft je stad en je bouwt het heel mooi op. Elke strofe met dezelfde zin en die herhaling geeft een mooi ritme aan je gedicht. En ik vond het einde mooi, want dan maak je het heel persoonlijk. Vanuit jouw perspectief beschrijf je wat je zo mooi vindt aan de stad.”

Het zal maar over jouw gedicht gezegd worden! Amy maakte het vorige week mee. Op onze school had ze de voorronde voor junior stadsdichter gewonnen en vorige week mocht ze het opnemen tegen kandidaten van andere scholen. De jury prees haar gedicht én dat ze het zo goed deed. Want meedoen is super spannend vertelde Amy van tevoren al. Ter plekke was ze heel even haar tekst kwijt, maar dat leverde alleen maar meer complimenten op: “Mooi dat je het weer herpakte. Je liet je niet van de wijs brengen, complimenten daarvoor!”

Trots op Amy

Eerder vertelde Amy al waarom ze mee wou doen:

“Ik speel musicals, dus ben wel gewend op een podium te staan, maar niet alleen. Waarom ik het toch doe? Ik ben echt zo’n meisje met veel fantasie. Ik schrijf al langer verhalen, over alles wat in mijn hoofd zit. Ik houd van gedichten en vond het leuk er een te maken. Toen ik op school won, wou ik ook met de finale meedoen. Dan ben ik weer een ervaring rijker en heb ik daar gestaan. Met mijn eigen gedicht.”

Amy heeft niet gewonnen, maar wat zijn we trots op haar. Ze heeft de school supergoed vertegenwoordigd en ze is onze winnaar!

Foto: Corné Vorselaars