Nieuws

07/02/2018

Kunst, kleuren en een uitstapje

Kunst, kleuren en een uitstapje

Kleuren benoemen en ervaren. Dat is het doel van het kunstproject waar klas SO4 van docent Anita Enneman mee bezig is. De klas en de gang bij het lokaal hangen inmiddels vol. Een uitstapje naar het eigen interne museum hoort daar bij!

Negen weken loopt het kunstproject, bij in totaal drie klassen. Anita: “We oefenen motoriek met knippen. Die strookjes kun je wel weggooien, maar wij maken er prachtige kunstwerken mee. En we maken met verf handafdrukken in gekleurde vlakken.” Het lijkt wel een kunstwerk van Andy Warhol. “Intussen leren we de kleuren opnoemen.”

Kijken in het museum

Als je zo goed bezig bent moet je ook een keer naar het museum. “Gelukkig hebben we in het gebouw altijd een expositie van een kunstenaar uit de buurt of het revalidatiecentrum. Daar zijn we heen gegaan. Ook weer om kleuren te benoemen, maar ook om bewust en goed te kijken: wat zie je? Wat ziet een ander? En je leert wat wel en niet mag in een museum. Bijvoorbeeld dat je even op elkaar wacht als je een schilderij wilt bekijken.”

Op de foto

“We hadden geluk, want kunstenares Monique Severijnen was zelf ook aanwezig. We staan met haar op de foto! Het was een echt uitstapje.”