Nieuws

01/03/2018

Leerlingen organiseren feestelijke middag voor ouderen

Leerlingen organiseren feestelijke middag voor ouderen

Spelletjes, een act, lekker eten, mooie versiering en uitnodigende posters: leerlingen van OC Leijpark en het Beatrix College trokken op 19 februari alles uit de kast om bewoners van de Reyshoeve een fijne middag te bezorgen

Alles zelf regelen

Felicia is 18 jaar en zit  in VMBO 5 van OC Leijpark. Ze is een van de organiserende jongeren en keek er echt naar uit. In vier groepen met leerlingen van beide scholen hebben ze alles bedacht en geregeld:  entertainment, catering, creatievelingen en praatjes maken.
Op een bijeenkomst leerden leerlingen van de twee scholen elkaar kennen en werd een start gemaakt met de vier organiserende groepen. Omdat nog niet alles klaar was werd de rest via een appgroep besproken.

Doener en organisator

Felicia had als taken mensen ophalen en naar de juiste plek brengen en rummikub, ganzenbord en sjoelen begeleiden. Felicia: “Dat past bij mij, want ik ben een doener, organisator en planner.”  Dat wist ze al van zichzelf, maar het bleek ook nog eens uit de trainingen van de Nationale Jeugdraad die de klassen vooraf hebben gekregen. “Via een soort spel  kwam je achter je eigen vaardigheden; wat je goed kunt en wat je lastig vindt. En of je bijvoorbeeld een doener of een denker bent. Zo kun je kijken wie je in dit project het beste waar in kunt zetten. Dat moesten we dus eerst van elkaar weten.”

Talent inzetten

Felicia droeg ook bij aan het onderdeel praatje maken. “Ik vraag mensen bijvoorbeeld welk beroep ze vroeger hadden. Dan breng je  het gesprek echt op gang en leer je mensen een beetje kennen. Dat is ook een doel van dit project.”

De feestelijke middag was onderdeel van project Shake it off; waarin jongeren van mytyl- en reguliere scholen samen hun talenten inzetten om iets goeds te doen voor anderen.

Feestelijke middag

De middag in het restaurant van de Reyshoeve was druk bezocht. Alle leerlingen hebben goed gewerkt, elkaar geholpen en de ouderen een hele fijne middag bezorgd. Of we volgend jaar weer terug willen komen? Jazeker!