Nieuws

19/02/2018

Veel nieuwe leesboeken na opschoonactie mediatheek

Veel nieuwe leesboeken na opschoonactie mediatheek

Daar liggen ze te lonken: de nieuwe boeken die de mediatheek gaan vullen. Hele stapels, die binnenkort klaar zijn om uit te lenen.

Fris en actueel

De nieuwe voorraad heeft betere series, veel informatieboeken, leesvoer voor de beginnende lezer en is geschikt voor leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie. “Ze zijn fris en actueel”, vertelt leerkracht en parttime mediatheekbeheerder Liesbeth Koenen. “In de oude boekjes ging het nog wel eens over koningin Juliana of een ouderwets telefoontoestel met een snoer. Dat kon echt niet meer.”

Stiekem

“Die heb ik vorige week allemaal weggekieperd. Bijna stiekem, want mensen blijven het lastig vinden afscheid te nemen van boeken.” De leesconsulente heeft geadviseerd over nieuwe boeken. En nu is het een kwestie van nieuwe boeken inschrijven en op belevingsniveau op de planken zetten.

Moppen

Populair bij leerlingen zijn onder andere de dagboeken van de Nurdius Maximus serie van Tim Collins, met grappige verhalen die spelen bij de Romeinen of in het oude Egypte. En niet te vergeten: moppenboeken. “Want daar ga je toch van lezen, als je de klas kunt laten lachen?”