Nieuws

23/12/2017

Royale gift Beatrix College voor ons speelterrein

Royale gift Beatrix College voor ons speelterrein

Meer dan 1600 euro! Dat mocht onze school in ontvangst nemen op het Beatrix College in Tilburg. Het bedrag is bij elkaar verdiend door brugklasleerlingen; met hardlopen, een lege flessen actie, een heitje voor een karweitje en meer creatieve acties. En de teller loopt nog steeds! Het bedrag wordt besteed aan verschillende elementen voor het speelterrein van onze school.

Presentatie en ervaringscircuit
Het Beatrix College houdt ieder jaar voor kerst een goede doelen actie en dit jaar was leerling Jens de speciale aanleiding. Hij volgt les op het Beatrix college en krijgt ondersteuning van Onderwijscentrum Leijpark.

Jens heeft ‘hemiparese’; een gedeeltelijke verlamming die vooral één hand en één voet beperkt. Maar het belemmert hem zeker niet in zijn optreden. Vanochtend heeft hij aan de hand van een PowerPointpresentatie aan alle brugklassers verteld wat hemiparese is en wat je daar van merkt. Daarna konden de leerlingen in de sporthal een ervaringscircuit volgen. Met verzwarende gewichten aan de hand bijvoorbeeld proberen een bal te vangen.

Applaus
De presentatie was een schot in de roos en leverde veel applaus en support op. En wij waarderen het initiatief van de leidinggevenden van het Beatrix College voor deze actie.