Nieuws

04/12/2019

Tijdelijke huisvesting en parkeerplaats

Tijdelijke huisvesting en parkeerplaats

Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren sterk gegroeid; in twee jaar tijd zijn er 100 leerlingen bij gekomen. Als tijdelijke oplossing gaan we vier lokalen neerzetten op het speelplein. Daarnaast komt er extra parkeerruimte.

Vier lokalen

De afgelopen periode zijn bijvoorbeeld het groenlokaal en de speelruimte al ingeleverd, zodat ze als klaslokaal dienst kunnen doen. Om de groei op te vangen en kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven bieden is extra ruimte nodig. We gaan daarom als tijdelijke oplossing vier lokalen en ondersteunende ruimtes neerzetten op het speelplein van de school. Dit moet maximaal drie jaar duren, totdat er een structurele oplossing is. De plaatsing van de tijdelijke huisvesting is begin december van start gaan.​

Parkeeroplossing

Wij realiseren ons goed dat meer leerlingen en meer collega’s betekent dat er meer parkeerruimte nodig is. Om te voorkomen dat dit voor extra parkeerdrukte in de wijk zorgt, komt er een extra parkeerterrein. Hier is genoeg ruimte om alle medewerkers te laten parkeren. Dat geeft meteen meer ruimte op het terrein voor de school, voor het halen en brengen van leerlingen door taxibusjes en ouders.

Het tijdelijke parkeerterrein komt aan de Dr. Bloemenlaan, op het braakliggend terrein ten oosten van de Leij. Dit moet binnen drie maanden klaar zijn en blijft in gebruik totdat er, in samenwerking met Libra Revalidatie & Audiologie en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, een permanente oplossing voor het parkeren is gevonden.