Vacature groepsleraar groep 3 (LC-functie)

Groepsleraar groep 3 (LC-functie)

Groep                              : 3

Benoemingsomvang    : Fulltime, parttime is bespreekbaar

Aanvang                          : 1 augustus 2022

In groep Guppy bieden we onderwijs aan leerlingen van leerjaar 3, in de leeftijd 6/7/8 jaar. Gemiddeld zitten er 10-12 (zeer) moeilijk lerende kinderen in deze groep, met het uitstroomprofiel dagbesteding of arbeid.

De leerlingen hebben een ontwikkelingsachterstand in combinatie met motorische, medische, spraak-taal en/of sociaal- emotionele problematieken.

In deze groep wordt er gewerkt aan de beginnende lees- en rekenvaardigheden aan de hand van methodes zoals Lezen moet je doen! (pictolezen) en Rekenboog. Daarnaast staat er elke 7 weken een thema centraal, zodat de leerlingen middels een rijk aanbod kunnen ontwikkelen op basis van hun mogelijkheden en interesses.

We volgen de leerlingen door doelgerichte observaties. Hierbij maken we gebruik van de CED ZML-leerlijnen. Iedere leerling volgt zijn eigen ontwikkelingslijn.

In groep Guppy maken we onder andere gebruik van ondersteunende gebaren, bieden we duidelijkheid en structuur en is het dagprogramma gevisualiseerd met concrete verwijzers of pictogrammen. Naast een duidelijk programma hebben deze leerlingen veel behoefte aan spel, bewegen en ervaren om tot leren te komen.

Gezien de kwetsbare doelgroep is het van belang om een veilige en warme omgeving te creëren waar de leerlingen tot ontwikkeling kunnen komen. Door de diversiteit van leerlingen is het van belang dat je kunt differentiëren en dat je flexibel bent. Je komt terecht in een hardwerkend en gezellig team.

Wat vragen we?

  • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met de doelgroep;
  • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
  • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
  • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
  • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
  • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.

Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

  • een tijdelijke benoeming voor de duur van één jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden;
  • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal LC, maximaal €5329,- op fulltime basis).
  • Ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met een van onderstaande personen via 013-5398850.

Moniek Huijbregts                       Schoolleider afdeling SO

Arjen Vredeveld                           HRM-adviseur

Interesse?

Reageren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2022-25-SO3.

Als je parttime wilt werken, is het fijn als je in de je brief vermeldt wat je gewenste werkdagen zijn.