Vacature Leraar VSO onderbouw (uitstroomprofiel arbeid)

Voor het schooljaar 2022-2023 zoeken wij meerdere kandidaten voor de functie van:

Leraar (L11)

voortgezet speciaal onderwijs

 

Groep                    : VSO Onderbouw H

Aanvang                : 1 augustus 2022

Omvang                 : Fulltime, parttime is bespreekbaar

 

De afdeling VSO is bestemd voor leerlingen vanaf 12/13 jaar tot 20 jaar.

Het VSO bij Onderwijscentrum Leijpark is voor leerlingen met het uitstroomprofiel dagbesteding of arbeid. Het leerstofaanbod kent een gerichte opbouw, waarbij binnen de lessentabel de theorielessen stapsgewijs plaats maken voor praktijkgericht aanbod naar mate de leerling ouder wordt. Tevens verschuift ook het accent van de algemene oriëntering op sectoren naar specifiek aanbod op een bepaalde sector.

Groep VSO Onderbouw H

VSO onderbouw H is een club van ongeveer 10 leuke jongeren in de leeftijd van 12/13/14 jaar. Didactisch wordt leerstof aangeboden op niveau leerroute 4/5. De jongeren stromen na hun schoolcarrière uit naar (beschutte) arbeid. In een onderbouw arbeidsklas op het VSO, is er een leuke afwisseling wat didactische en praktische vakken betreft. Op gym na, worden alle vakken door de eigen leerkracht gegeven. Dit maakt mentor zijn van een klas als VSO OBH afwisselend en uitdagend.


Welke collega zoeken wij?

 • bovenal een fijne en gemotiveerde collega die zich samen met het team inzet voor iedere individuele leerling;
 • een collega die in gedrag en houding een bijdrage levert aan onze kernwaarden: veerkracht, kansrijk, plezier, respect en samen;
 • schakelen tussen diverse onderwijskundige concepten en methodes gaat je goed af;
 • je onderschrijft het principe ‘een leven lang leren’.

Wat vragen we?

 • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met het (V)SO en onze doelgroep;
 • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
 • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
 • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
 • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
 • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.

Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

 • een tijdelijke benoeming voor de duur van één jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden;
 • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal L11, maximaal €4534,- op fulltime basis);
 • Ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.

Informatie:

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Petra Pheninckx (Schoolleider afdeling VSO). Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjen Vredeveld (HRM-adviseur). Beiden zijn bereikbaar via 013-5398850.

In verband met de meivakantie is de school gesloten van 25 april 2022 tot 9 mei 2022.


Interesse?

Reageren kan door uiterlijk 12 mei 2022 een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2022-10-OBH.

Het is prettig als je in de brief aangeeft op welke dagen je wilt werken.

De eerste gespreksrondes staat gepland op dinsdagavond 17 mei 2022 en donderdagavond 19 mei 2022. Een oriënterende dag waarbij je een dag meedraait in de klas maakt onderdeel uit van de procedure.