Vacature Onderwijsassistent VMBO

Functie:                               : Onderwijsassistent

Afdeling / groep                 : VMBO

Omvang:                             : 40 uur per week

Aanvang:                            : 1 augustus 2024

 

Onderwijscentrum Leijpark

Onderwijscentrum Leijpark is een scholengemeenschap voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs en biedt onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen van 3 tot 20 jaar die vanwege een functionele beperking behoefte hebben aan specialistische ondersteuning bij het doorlopen van hun onderwijsloopbaan. Wij bieden onderwijs, zorg en begeleiding aan leerlingen met een functionele beperking in de breedste zin. Ons onderwijs varieert in een aanbod voor leerlingen met geen of een lichte tot een ernstige ontwikkelingsachterstand. Binnen onze scholengemeenschap onderscheiden we het speciaal onderwijs voor leerlingen van 3 tot en met 13 jaar en het voortgezet speciaal  onderwijs  voor leerlingen van 12 tot 20 jaar.

Het VSO-VMBO bij Onderwijscentrum Leijpark is voor leerlingen die cognitieve en functionele mogelijkheden hebben om door te stromen naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO).  Onderwijs wordt aangeboden op niveau basis, kader en gemengd-theoretische leerweg.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de docenten bij het verzorgen van de lessen. Je werkt mee aan de vormgeving van leeractiviteiten, werkvormen en opdrachten. In geval van ziekte of afwezigheid kan het zijn dat je een docent vervangt. Daarnaast neem je toetsen af en rapporteer je hierover aan de docenten, surveilleer je tijdens pauzes en ben je mede verantwoordelijk voor de invulling van feestdagen.  In voorkomende gevallen voer je verzorgende taken (ADL) uit.

De onderwijsassistenten van het VMBO vertellen

Op onze school werk je als onderwijsassistent in een enthousiast team van professionals met hart voor de leerlingen. Binnen onze school hebben we allerlei voorzieningen voor onze leerlingen en medewerkers. Zo kun je zijn wie je bent en je ontwikkelen tot wie en wat je wil worden. Als onderwijsassistent werk je vooral veel ondersteunend samen met docenten. Voor onze leerlingen zijn we vooral een helpende hand tijdens het werken bij praktijkvakken of bieden we een luisterend oor. We gaan met hen in gesprek gaan als ze daar behoefte aan hebben. Je geeft terugkoppelingen aan de mentor als dat nodig is. Elke dag is anders, leuk en uitdagend. Dus ben jij iemand die kinderen graag verder helpt in hun ontwikkeling en persoonlijke aandacht belangrijk vindt? Solliciteer dan en wie weet spreken wij elkaar snel!

Als onderwijsassistent

  • Heb je een MBO-4 opleiding tot onderwijsassistent of leraarondersteuner afgerond;
  • Heb je affiniteit (en werkervaring) met onze doelgroep VMBO;
  • Waardeer je dat ieder kind uniek is;
  • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden;
  • Zijn je ICT-vaardigheden goed ontwikkeld.

Wat bieden wij?

  • een tijdelijke dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om deze na een jaar om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
  • salaris conform de CAO-PO (schaal 6, maximaal €3.257,- op fulltime basis);
  • overige arbeidsvoorwaarden conform CAO-PO.

Informatie:

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met een van onderstaande personen via 013-5398850.

Bianca Vleugel                   Schoolleider VMBO

Arjen Vredeveld                 HRM-adviseur

Interesse?

Reageren kan door voor 14 mei 2024 een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2024-06-OAS VMBO. Graag lezen we in jouw reactie op welke dagen je graag wilt werken.

In verband met de meivakantie is de school 20 april 2024 tot en met 5 mei 2024 gesloten.