Vacature vakleraar Zorg & Welzijn VSO en VSO-VMBO

Voor het schooljaar 2021-2022 hebben wij binnen de afdeling VSO en VSO-VMBO een vacature voor:

Vakleraar Zorg & Welzijn VSO en VSO-VMBO (2e graads L-11)

Het VSO bij Onderwijscentrum Leijpark is voor leerlingen met het uitstroomprofiel dagbesteding of arbeid. Het leerstofaanbod kent een gerichte opbouw, waarbij binnen de lessentabel de theorielessen stapsgewijs plaats maken voor praktijkgericht aanbod naar mate de leerling ouder wordt. Tevens verschuift ook het accent van de algemene oriëntering op sectoren naar specifiek aanbod op een bepaalde sector.

Het VSO-VMBO bij Onderwijscentrum Leijpark is voor leerlingen die cognitieve en functionele mogelijkheden hebben om door te stromen naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO).  Onderwijs wordt aangeboden op niveau Basis, kader en GL

Aanvang                               : 1 augustus 2021 of zo spoedig als mogelijk

Omvang                                : minimaal 0,5 fte

Welke collega zoeken wij?

Wij zoeken iemand die een goede visie heeft op het vak Zorg & Welzijn. Vanuit die visie zul je naast het verzorgen van de lessen binnen de afdelingen VSO en VSO/VMBO het vak ook stevig gaan neerzetten.

In de afdeling VSO/VMBO richt jij je op de eindtermen van het vak Mens & gezondheid. In het VSO richt jij je op de eindtermen van SVA (scholing voor arbeid) werken in de keuken.

Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk vormgeven van het vak, je maakt het vakwerkplan en je bent verantwoordelijk voor het programma van toetsing en afsluiting.

Je hebt een aansturende rol voor de leerkrachten. Je neemt deze leerkrachten met jouw enthousiasme mee in je plannen.

Wat vragen we?

  • een afgeronde 2e graads opleiding Zorg & Welzijn en affiniteit of ervaring met het VSO en VSO/ VMBO en onze doelgroep;
  • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
  • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
  • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
  • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
  • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.

Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

  • een tijdelijke benoeming voor de duur van één jaar. Een vast dienstverband behoort daarna tot de mogelijkheden;
  • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal L11, maximaal €4434,- op fulltime basis).
  • arbeidsmarkttoelage leraren VSO.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Petra Pheninckx of Charlotte van Koningsbrugge, schoolleiders afdeling VSO en VSO-VMBO. Voor overige vragen kun contact opnemen met Arjen Vredeveld, adviseur P&O. Allen zijn bereikbaar via 013-5398850.

Interesse?

Reageren kan door vóór 14 juni 2021 een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld in het onderwerp van het mailbericht duidelijk het vacaturenummer 2021-21-ZW.

Na de sluitingsdatum worden kandidaten geïnformeerd over het vervolg van de procedure.