Vervangingsvacature Groepsleraar Kleutergroep (LC-functie)

Groepsleraar kleutergroep (LC-functie)

Benoemingsomvang         17 uur per week (0,4250 fte)

Werkdagen                          donderdag en vrijdag

Periode                                 schooljaar 2024-2025

Aanvang                                z.s.m

Je gaat als leraar aan de slag in één van de kleutergroepen binnen Onderwijscentrum Leijpark.

In de kleuter(observatie)groepen bieden we onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar, functionerend op gemiddeld basisschoolniveau, moeilijk lerend of zeer moeilijk lerend niveau. De kleuter(observatie)groepen bestaan uit leerlingen vanaf 4 jaar, die het reguliere onderwijs (nog) niet kunnen volgen vanwege een ondersteuningsbehoefte op fysiek/medisch gebied of op het gebied van leren en ontwikkeling, communicatie, sociaal-emotionele ontwikkeling en gedrag of een combinatie hiervan.

Bij de kleutergroepen wordt er thematisch gewerkt. Een thema duurt zes weken en sluit af met een evaluatieweek. De leerlingen worden middels OVM (ontwikkelingsvolgmodel) geobserveerd waarin de gehele ontwikkeling mee wordt genomen. Op basis van de ontwikkeling worden passende onderwijsdoelen gesteld waaraan wordt gewerkt in de klas. Twee keer per jaar bespreken we de leerlingen tijdens de groepsbesprekingen en kijken we of de leerlingen op koers zijn.

Het uitgangspunt bij de kleuterklassen is het creëren van een rijke leeromgeving, zodat leerlingen tot ontwikkeling kunnen komen. Eén van de middelen die wij hiervoor inzetten is spel. 

In de kleutergroepen maken we onder andere gebruik van ondersteunende gebaren, bieden we duidelijkheid en structuur en is het dagprogramma gevisualiseerd met concrete verwijzers of pictogrammen. 

Gezien de kwetsbare doelgroep is het belang om een veilige en warme omgeving te creëren waar de leerlingen tot ontwikkeling kunnen komen. Door de diversiteit van leerlingen is het van belang dat je kunt differentiëren en dat je flexibel bent. Je komt terecht in een hardwerkend en gezellig team.  

Wat vragen we?

  • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met de doelgroep;
  • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste.
  • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
  • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
  • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
  • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.

Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

  • een tijdelijke arbeidsovereenkomst (vervanging) voor de duur van maximaal één jaar;
  • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal LC, maximaal €5.862,- op fulltime basis);
  • Ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.

Informatie:

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met een van onderstaande personen via 013-5398850.

Moniek Huijbregts              Schoolleider afdeling SO

Arjen Vredeveld                   HRM-adviseur

Interesse?

Reageren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2024-23-kleuters.

Zodra we jouw reactie hebben ontvangen, nemen we contact met je op.