Nieuws

18/12/2019

Victor en Lucas repareren fietsen

Victor en Lucas repareren fietsen

Heb je een lekke band, scheef stuur of een fietslamp die het niet meer doet? Dan kun je terecht bij Victor (18 jaar) en Lucas (16 jaar).

Ze kennen elkaar al sinds de lagere school en zetten samen fietsen in- en uit elkaar voor het vak fietstechniek. Een kleine reparatie uitvoeren is dus geen probleem. Pas hebben ze zelfs een lekke band van een driewieler van een kleuter gemaakt. Fiets in de beugels, overall met logo van de school aan en aan de slag met het gereedschap.

Lucas maakt foto’s van de losse onderdelen, dan zijn ze nooit kwijt. Hij zit op een kruk terwijl hij aan de fiets sleutelt. Zo heb je altijd een mooie rechte werkhouding. En als het nodig is pakt hij YouTube erbij, om op te zoeken hoe een fiets precies in elkaar zit.

Victor wil graag fietsenmaker worden. Hij leidt rond in de techniekruimte op school, wijst op een luchtcompressor om de fiets schoon te spuiten en vertelt over Franse, Hollandse en auto-ventielen. Hij gaat zelfs stage lopen bij de fietswerkplaats van @diamantgroeptilburg.nl Succes!