Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Iedere school kent deze leerlingen wel: ze zijn moe, missen veel lessen, kunnen zich moeilijk concentreren en hebben vaak last van allerlei vage lichamelijke klachten.

Maar ze zijn vooral moe, zonder dat er een duidelijke lichamelijke diagnose gesteld kan worden.

Ook als ze vrij zijn, blijven ze moe; ontspanning en vakantie helpen niet. Het kan zijn dat deze leerling last heeft van een Chronisch VermoeidheidsSyndroom

Wat doe je dan?

De extern begeleiders van Onderwijscentrum Leijpark kunnen leerling, ouders en school helpen, waarbij onderwijs en zorg optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden.

Wat Stijn hiervan zelf vertelt:
“CVS hebben is enorm zwaar. Lichamelijk maar ook geestelijk. Ik zie vrienden alles doen wat ik ook deed: Kranten lopen, laat opblijven, naar feestjes gaan. Steeds die verhalen… en natuurlijk probeer ik te luisteren en te lachen, maar van binnen huil ik hard. Vrienden vragen me niet meer mee, het antwoord is toch altijd nee. Gelukkig heb ik veel steun aan mijn mentor die CVS niet kende maar wel veel begrip toont.

En Jasper vertelt: 
“Ik heb CVS en heb geleerd dat ik keuzes moet maken. Als ik naar school ben geweest, kan ik daarna niets meer plannen. Ik weet nu beter hoe dat werkt bij mij. Het is wel erg belangrijk dat school dit ook weet.”

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: https://kennisgroepspeciaal.nl/kenniskaarten/cvs-2/
en https://www.me-cvsvereniging.nl/