GSA

Gender Sexuality Alliance (GSA) Onderwijscentrum Leijpark
Binnen Onderwijscentrum Leijpark hebben we sinds 2018 een GSA, geïntegreerd binnen onze leerlingenzorg. Dit is een groep leerlingen uit verschillende afdelingen en leerjaren en medewerkers, die in het bijzonder bijdraagt aan een open en inclusieve sfeer op school als het gaat om sekse-, gender en seksuele diversiteit. Iedereen is welkom in de GSA of je nu hetero, lesbisch, homo, bi of transgender bent.

Seksuele en gender diversiteit zichtbaar maken
Met onze GSA willen we zichtbaar maken dat iedereen zichzelf kan zijn bij ons op school. Hiervoor organiseren we verschillende acties zoals de Day of Silence, Coming-Outdag, en Paarse vrijdag. Daarnaast verzorgen leerlingen van de GSA voorlichting over seksuele en gender diversiteit. De leerlingen van de GSA zijn ook altijd bereid om hun ervaringen hier op school te delen en andere leerlingen te ondersteunen in hun persoonlijke ontdekkingstocht.

Ervaringen delen en gezelligheid
De leden van de GSA komen maandelijks bij elkaar om het organisatorische werk te bespreken. Ze organiseren ook bijeenkomsten om met elkaar ervaringen uit te wisselen en gezellig samen te lunchen.

Bij vragen of als een leerling wil aansluiten kan gemaild worden naar gsa@ocleijpark.nl