Nieuws

22/02/2018

Leerlingen bezoeken wethouder op Stadskantoor

Leerlingen bezoeken wethouder op Stadskantoor

Op uitnodiging van de wethouder van onderwijs Marcelle Hendrickx zijn leerlingen en leerkrachten van VSO 4 en VSO 5-6 C dinsdag 20 februari op bezoek geweest op het Stadskantoor.

Goede vragen stellen

Met de stadsbus er naartoe en daar werden we ontvangen door de wethouder en een assistent. Eerst koffie, thee of ranja en daarna volgde de presentatie van Marcelle Hendrickx. Ze vertelde veel over Tilburg en over haar eigen werk. We mochten ook vragen stellen en gelukkig hadden we een aantal vragen voorbereid. Goede vragen over stage, werk, sport voor mensen met een beperking, vervoer en nog meer zaken die voor ons belangrijk zijn.

Interessant en vermoeiend

Na de presentatie hebben we een korte rondleiding gehad en hebben we kennis gemaakt met de burgemeester van Tilburg, de heer Weterings. Hij is pas drie maanden burgemeester en is nog nooit op onze school geweest, maar hij wil graag een keer langskomen. Ook hebben we een paar wethouders gezien en gesproken. Nog vlug een paar vragen gesteld voor ze moesten gaan vergaderen.

Om ongeveer 14.30 uur zijn we naar de bushalte gelopen en we hoefden niet zo lang te wachten op een bus, die ons weer naar school bracht.

Het was een interessante en toch wel een beetje vermoeiende middag.

Burgemeester uitgenodigd

We hopen dat de burgemeester en de wethouders een keer op bezoek komen bij Onderwijscentrum Leijpark. Dan kunnen wij een rondleiding verzorgen en het een en ander vertellen over onze school en de leerlingen die op onze school zitten.