Nieuws

25/11/2019

Leerlingenraad is weer op sterkte en heeft succes

Leerlingenraad is weer op sterkte en heeft succes

Even voorstellen, de leerlingenraad van schooljaar 2019-2020: Sem en Luuk van VSO en Kayla en Djenna van SO die er vorig jaar al bij waren. En nieuw: Anouk en Amy namens VMBO en Benthe en Esmeralda vanuit VSO.

Nieuwe leden: gefeliciteerd!

Gefeliciteerd, je zit in de leerlingenraad! Dat stond in de mail die de nieuwe vertegenwoordigers begin dit jaar kregen. Ze hadden zich opgegeven of waren gevraagd door de leerkracht en vervangen leerlingen die van school of uit de leerlingenraad zijn gegaan. Esmeralda: “Ik vond het zó leuk! Ik was blij en helemaal hyper.” Benthe: “Het is leuk om mee te doen en mee te praten over school. Bij mijn vorige school zat ik ook in de redactie van de schoolkrant.” “Ik vind het ook leuk om creatief te denken over oplossingen, als er bijvoorbeeld problemen zijn, of onderwerpen die aandacht verdienen”, vult Amy aan.

Succes: speelplein aangepakt

Intussen zijn de eerste successen van de leerlingenraad al geboekt. Voor de zomer was de leerlingenraad, waar Kayla, Djenna, Sem en Luuk al inzaten, begonnen met de wensen voor het schoolplein. Grote klacht was dat de bal altijd van het veld wegschiet, de straat op, of de bosjes in. Ze hebben een presentatie gehouden voor het managementteam van de school. En dat was een succes! Het voetbalveld wordt aangepakt, er komt iets om die bal tegen te houden. Er is al iemand op bezoek geweest om te kijken wat er mogelijk is en te berekenen wat dat gaat kosten, weet Sem te vertellen.

En dat is het niet het enige. Er hangen nu prullenbakjes in de toiletten en bij het zwembad en er komt een ballenkar voor het schoolplein. Anouk heeft net nog aan de technische dienst gevraagd of zij dat kunnen maken.

Poster

Het managementteam gaf ook nog een opdracht mee. ‘Zoek eens uit of er nog meer ideeën zijn om het speelplein leuker te maken, zonder dat het veel ruimte kost.’ Veel ruimte over is er namelijk niet, maar misschien kan het toch leuker worden? Djenna en Kayla hebben een prachtige poster gemaakt om alle SO-leerlingen om ideeën te vragen. De leerlingenraad heeft de ideeën ingeleverd bij de Werkgroep Buiten Spelen.

De werkgroep maakt nu plannen voor balletjes voor tafeltennis, een hinkelbaan, spullen voor de zandbak, skippyballen, skelters, ballen en ander materiaal. Een groot succes dus voor de leerlingenraad? “Ja”, zegt Djenna, “het enige is dat wij een plan hadden voor goedkope ballen, maar dat moeten ballen van betere kwaliteit worden. Het ging dus goed.”

Nieuwe onderwerpen

In de volgende vergadering gaat de leerlingenraad bedenken welke onderwerp ze nu aan gaat pakken.