Leraar VSO (LC-functie)

Onderwijscentrum Leijpark heeft een vacature voor een enthousiaste

 Leraar VSO (LC-functie)

Groep                    : VSO (uitstroomprofiel dagbesteding en  arbeid)   ,

Aanvang                : 1 augustus 2024

Omvang                 : 32 uur per week, 0,8 fte (minder is bespreekbaar)


De afdeling VSO is bestemd voor leerlingen vanaf 12/13 jaar tot 20 jaar.

Het VSO bij Onderwijscentrum Leijpark is voor leerlingen met het uitstroomprofiel dagbesteding of arbeid. Het leerstofaanbod kent een gerichte opbouw, waarbij binnen de lessentabel de theorielessen stapsgewijs plaats maken voor praktijkgericht aanbod naar mate de leerling ouder wordt. Tevens verschuift ook het accent van de algemene oriëntering op sectoren naar specifiek aanbod op een bepaalde sector.

VSO uitstroomprofiel dagbesteding
Didactisch wordt leerstof aangeboden op leerroute 2 of 3 niveau (uitstroomprofiel dagbesteding). De leerlingen worden het beste uitgedaagd door het herhalend aanbieden van praktisch en thematisch onderwijs. De lessen worden ondersteund door het inzetten van gebaren, picto’s en communicatiemiddelen. De jongeren stromen na hun schoolcarrière uit naar dagbesteding en binnen ons onderwijs bereiden we ze daarop voor en proberen we hun zelfstandigheid zoveel mogelijk te vergroten.

VSO uitstroomprofiel arbeid
In deze groepen wordt leerstof aangeboden op niveau leerroute 4/5 (uitstroomprofiel arbeid). De jongeren stromen na hun schoolcarrière uit naar (beschutte) arbeid. Het onderwijsaanbod is een leuke afwisseling tussen didactische en praktische vakken.

Voor deze vacature zoeken we een collega die flexibel wil werken binnen het gehele vso. Dit biedt je de unieke kans om de hele afdeling te leren kennen en je te oriënteren op de verschillende doelgroepen binnen het vso.

Dit kan zijn op basis van een rooster, waarbij op voorhand duidelijk is in welke klas vervanging nodig is en dit kan ook flexibel zijn bijvoorbeeld in het geval van een zieke collega.

In iedere klas werk je nauw samen met de onderwijsassistent, intern begeleider en gedragswetenschapper.

Welke collega zoeken wij?

 • bovenal een fijne en gemotiveerde collega die zich samen met het team inzet voor iedere individuele leerling;
 • een collega die in gedrag en houding een bijdrage levert aan onze kernwaarden: veerkracht, kansrijk, plezier, respect en samen;
 • schakelen tussen diverse onderwijskundige concepten en methodes gaat je goed af;
 • je onderschrijft het principe ‘een leven lang leren’.


Wat vragen we?

 • een afgeronde PABO-opleiding (harde eis) en affiniteit of ervaring met het (V)SO en onze doelgroep;
 • een aanvullende afgeronde relevante opleiding op Master niveau (Master EN) is een pré, maar geen vereiste. Indien je niet over een Master beschikt verwachten we dat je bereid bent deze te behalen;
 • je bent pedagogisch en didactisch bekwaam. Je weet leerlingen te binden en te inspireren;
 • je kunt ontwikkelingsgericht denken en denkt creatief mee in mogelijkheden;
 • je bent vaardig in klassenmanagement en in staat om gedifferentieerd te werken, waarbij je afstemt op de behoeften van de leerlingen;
 • je beschikt over goed ontwikkelde reflectieve en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband je werk te doen.


Wat bieden wij?

Naast de reguliere arbeidsvoorwaarden uit de cao po bieden we meer. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team dat bestaat uit gemotiveerde en betrokken collega’s. Er zijn ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar, ook voor het behalen van een Master. Waar nodig word je begeleid of gecoacht door ervaren leraren of intern begeleiders. Onderwijscentrum Leijpark biedt je de uitdagende kans om leerlingen met diverse hulpvragen elke dag een stapje verder te helpen.

 • een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om deze na een jaar om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
 • salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO (schaal LC, maximaal €5862,- op fulltime basis);
 • Ruime scholingsfaciliteiten beschikbaar zowel in tijd als in vergoeding. Je hebt onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen.


Informatie:

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Petra Pheninckx (Schoolleider afdeling VSO). Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjen Vredeveld (HRM-adviseur). Beiden zijn bereikbaar via 013-5398850. In verband met de meivakantie is de school van 20 april 2024 tot en met 5 mei 2024 gesloten

Meer info over onze school vind je op www.ocleijpark.nl

Interesse?

Reageren kan door voor 14 mei 2024 een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2024-09-VSO breed. Graag lezen we in jouw reactie op welke dagen je graag wilt werken.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 22 mei 2024.