Onderwijsassistent VSO

Voor het schooljaar 2024-2025 zoeken wij enthousiaste kandidaten voor de functie van:

Onderwijsassistent VSO

Functie:                                 : Onderwijsassistent

Afdeling / groep                  : VSO en observatieklas NAH & Pijn

Omvang:                               : 23 uur per week (0,5750 fte)

Werkdagen                          : maandag, dinsdag, woensdag


De afdeling VSO is bestemd voor leerlingen vanaf 12/13 jaar tot 20 jaar met het uitstroomprofiel dagbesteding of arbeid. De observatieklas niet aangeboren hersenletsel (NAH) & pijn valt onder de afdeling VSO.

VSO uitstroomprofiel dagbesteding
Didactisch wordt leerstof aangeboden op leerroute 2 of 3 niveau (uitstroomprofiel dagbesteding). De leerlingen worden het beste uitgedaagd door het herhalend aanbieden van praktisch en thematisch onderwijs. De lessen worden ondersteund door het inzetten van gebaren, picto’s en communicatiemiddelen. De jongeren stromen na hun schoolcarrière uit naar dagbesteding en binnen ons onderwijs bereiden we ze daarop voor en proberen we hun zelfstandigheid zoveel mogelijk te vergroten.

VSO uitstroomprofiel arbeid
In deze groepen wordt leerstof aangeboden op niveau leerroute 4/5 (uitstroomprofiel arbeid). De jongeren stromen na hun schoolcarrière uit naar (beschutte) arbeid. Het onderwijsaanbod is een leuke afwisseling tussen didactische en praktische vakken.

Observatieklas NAH & Pijn
Binnen Onderwijscentrum Leijpark wordt sinds een aantal jaren onderwijs verzorgd aan kinderen met NAH en/of chronische pijnklachten. Dit gebeurt in een kleinschalige groep met leerlingen in de leeftijd vanaf 12 jaar. Het onderwijs wordt door gespecialiseerde medewerkers aangeboden. De leerlingen in deze groep krijgen onderwijs, begeleiding en revalidatie zodat zij onderwijs kunnen volgen dat past bij hun specifieke behoeften.

Werkzaamheden
Je werkt op basis van een vast rooster binnen de verschillende groepen in vso arbeid, vso dagbesteding en de observatieklas NAH & Pijn. Een unieke kans om de hele afdeling te leren kennen en je te oriënteren op de verschillende doelgroepen binnen het vso.

De onderwijsassistenten van het VSO vertellen:

Je mag zijn wie je bent. Dat geven we in de eerste plaats graag mee aan onze leerlingen. Daarnaast werken we aan leerdoelen en het vergroten van de zelfstandigheid. We zijn praktisch bezig om samen met leerlingen te ontdekken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen gebruiken in hun werk. Dat lukt allemaal omdat we ook een luisterend oor bieden, in gesprek gaan en een vertrouwensband opbouwen. Iedereen kan zo op zijn eigen manier een stapje vooruit zetten, heel mooi om te zien!

Je begrijpt, we gaan met plezier naar ons werk. Elke dag is anders, leuk en uitdagend. En dat ook nog eens in een tof team! We heten je graag welkom.

Als onderwijsassistent

  • beschik je over een voor deze functie relevant diploma (MBO-4 onderwijsassistent, leraarondersteuner op HBO-SPH);
  • heb je affiniteit (en werkervaring) met onze doelgroep, en ben je bekend met de verzorgende taken die bij de functie horen;
  • waardeer je dat ieder kind uniek is;
  • ben je flexibel en in staat om snel te schakelen tussen de verschillende soorten ondersteuning die een onderwijsassistent biedt (onderwijsondersteuning / zorgtaken);
  • beschik je over goede communicatieve vaardigheden;
  • zijn je ICT-vaardigheden goed ontwikkeld.

Wat bieden wij?

  • een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om deze na een jaar om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd;
  • ruime scholingsfaciliteiten zowel in tijd als vergoeding. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot een groot e-learning platform met meer dan 100 cursussen
  • salaris conform de CAO-PO (schaal 6, maximaal €3257,- op fulltime basis);
  • overige arbeidsvoorwaarden conform CAO-PO.

Informatie:

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Petra Pheninckx (Schoolleider afdeling VSO). Voor overige vragen kun je contact opnemen met Arjen Vredeveld (HRM-adviseur). Beiden zijn bereikbaar via 013-5398850. In verband met de meivakantie is de school van 20 april 2024 tot en met 5 mei 2024 gesloten

Meer info over onze school vind je op www.ocleijpark.nl

Interesse?

Reageren kan door voor 14 mei 2024 een motivatiebrief en CV te sturen naar werken@ocleijpark.nl. Vermeld daarbij in de onderwerpregel van het mailbericht het vacaturenummer 2024-10-VSO OAS.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 22 mei 2024.