Nieuws

15/03/2018

Foto-interview ook in Duitsland succesvol

Foto-interview ook in Duitsland succesvol

Twee publicaties en uitbreiding naar Duitsland. Het door onze school ontwikkelde Foto-interview loopt als een trein.

Leerlingen kiezen eigen doel

Met deze methode geven leerlingen aan wat ze zelf graag zouden willen leren. Doorvragen gebeurt aan de hand van verschillende mooie kaarten, zoals de toverkaart, voordeelkaart, trotskaart en gereedschapskaart. Daarmee wordt in kaart gebracht wat het oplevert als de leerling zijn voorgenomen doel bereikt, wat al goed lukt, wat of wie kan helpen bij het oefenen.

Vertrouwen om te groeien

De methode werkt goed, blijkt uit onderzoek van ergotherapeut Annelies de Hoop die de training Foto-interview geeft. Het geeft leerlingen vertrouwen om te groeien, om te weten dat ze daar zelf invloed op hebben. Ze kunnen ook beter verwoorden wat ze nodig hebben in de klas. En het vergroot de motivatie, omdat ze zelf hebben gekozen. Het is daarmee minder iets dat ‘moet’. In een artikel in Zorgprimair licht Annelies de methode verder toe.

Collega ergotherapeut Viktoria Peter is in Duitsland met de methode aan de slag gegaan en publiceerde daarover in een Duits blad. Het instrument Foto-interview is nu ook in een Duitstalige versie uitgebracht. In maart wordt de eerste Duitstalige training in Hamburg gegeven met Viktoria als trainer.

Training en informatie

Ook belangstelling voor het Foto-interview? Kijk voor meer informatie en training op onze pagina met externe diensten.

Foto: trainers Viktoria (links) en Annelies